Solunar Pescuit Aprilie 2022


In acest articol vom discuta despre sansele de a prinde peste in aprilie. Solunarul de pescuit in Aprilie arata ca cele mai bune perioade din luna sunt la inceputul lunii, pe 1 aprilie si la jumatatea lunii, pe 15 aprilie.

Cu toate astea, luna aprilie reprezinta o luna buna pentru pescuit si solunarul ar trebui sa conteze mai putin, sau mai degraba, sa conteze doar in proportie de sub 20% din toata ecuatia noastra privind o partida de pescuit buna.

Solunar Pescuit Aprilie 2022
Solunar Pescuit Aprilie 2022

Ce trebuie să știi despre pescuitul în luna aprilie

  • Este una dintre cele mai bune luni de pescuit la caras, roșioară, plătică
  • În aceasta perioadă vegetația își face apariția în balți și servește drept refugiu și hrană pentru pesti
  • Este o perioadă bună pentru momeli de origine animală de tip viermi, râme și larve, dar și o perioadă bună pentru boilies
  • Cele mai bune partide în aprilie au loc în intervalul orar: 07:00 – 16:00
  • E perioada în care crapii de mici dimensiuni, ciortanii, vin în mal pe timpul zilei pentru a se hrăni
  • Căutați platourile cu adâncimi mici de până la 1 metru și zonele însorite
  • Folosiți cârlige de mici dimensiuni și monturi fine
  • Nu uitați că e perioada când toți pescarii ies pe balți și zgomotul poate afecta partida de pescuit
  • Solunarul lunii apriliei nu este relevant decât 30% în această lună, mai importantă este vremea, să fie bună
  • Alegeți să pescuiți cu mai puține lansete față de perioada caldă, maxim 2-3 lansete

Ce prefera crapul in aprilie?

In general pescuitul la crap in aceasta luna este interzis pe lacurile si raurile statului, insa putem opta sa mergem la pescuit pe lacurile private.

Meniul preferat al crapului in luna aprilie este in general format din rame, viermi si larve. Crapul iese din iarna cu un deficit de grasimi si are nevoie de proteine pentru a incepe depusul icrelor. Asa zisa marea bataie a crapului din primavara.

Carasul este cel mai activ in aceasta luna, fiind un gurmand la rame si viermi, mai putin la mamaliga sau paine. Alegeti sa utilizati nada putina in aceasta luna, deoarece pestii se hranesc putin, iar un pat de nada prea bogat va satura pestii.

Cat despre solunar aprilie 2022, as zice ca mai putin conteaza atata timp cat vremea este excelenta pentru pescuit. Daca vom avea zile calduroase cum am avut la sfarsitul lunii martie, atunci cu siguranta va fi mult mai important decat aceasta “unealta” numita solunar.

solunar aprilie 2022

Cum ti s-a parut?

0 / 5

Your page rank:


Adrian S.

Sunt pasionat de pescuit de la vârsta de 11 ani și de atunci și până acum, timp de 30 de ani, am mers pe mai bine de 200 de balți de pescuit din România. Am testat tot felul de momeli, de nade, de monturi, dar încă nu am ajuns să aflu secretul pescuitului. De altfel, probabil nu e niciun secret..