Undite de pescuit – profesionale, din carbon, seturi


Undițe de pescuit – am ales să prezentăm toate unditele de pescuit in functie de stilul lor și de categoria lor: undite profesionale, din carbon, sau seturi de undite. Orice tip de pescuit are nevoie de o undită potrivită tipului de pescuit practicat. In general sunt lansete rezistente, cu actiuni potrivite, sau momeala aplicata, disponibile in diferite lungimi capabile sa fie rezistente la solicitarile puternice la care sunt supuse.

Cele mai bune undite de pescuit

După această scurtă introducere în lumea undițelor, acum a sosit momentul să vă oferim diverse opțiuni pentru acest produs și să mergeți să vedeți care sunt în prezent cele mai bune undițe de pe piață și disponibile în magazinele online.

Varga Carbon Perfect Hakuyo, Lungime 7m

varga hakuyo

Una dintre cele mai versatile undite de pescuit de pe piata. Varga de carbon de la Hakuyo este una profesionala, durabila si este dedicata pescuitului la crap.

Avantaje

 • Undiță de 7 metri pentru a pescui la distanta
 • Greutate redusă: doar 390g
 • Număr de elemente: 7
 • Carbon

Dezavantaje

 • Nu are

Undiță pescuit staționar la crap CARPOVER-1 800

undita-pescuit-stationar-la-crap-carpover-1-800

O undiță de pescuit foarte bună pentru pescuit la distanta, având o lungime mare, de 8 metri. Este recomandată pescarilor de undiță mai familiarizați cu undițe grele și de putere mare.

Avantaje

 • Undita de 8 metri pentru a pescui la distanta
 • Lungime stransa: 1,5m
 • Număr de elemente: 7
 • Întărituri de 45 cm pe partea joasă a fiecărui element

Dezavantaje

 • Un pic grea

Varga pentru pescuit sportiv lungime 5.40 metri

undita pescuit 5,4m

O undiță atât pentru începători cât și pentru avansați. Cea mai ieftina și cea mai bună pentru pescuitul usor si mediu.

Avantaje

 • Lungime 5,4m
 • Greutate redusă: doar 236 g
 • Carbon 80%
 • Perfectă chiar și pentru copii

Dezavantaje

 • Nu are

Alte undițe din care să alegi

Varga Daiwa Harrier 80T Carbon 7.95m

Undita Wind Blad lungime 3,6m, carbon composit

Undita Wind Blade, carbon compozit, lungime 6.30m

Undita new pattent AX TS-4, carbon high module MT, 7 m

Varga Diamant Alb Sands 732, 5m

Set undita telescopica + 3 linii, 3m

Care este cea mai bună undiță?

Alegerea unei undițe este departe de a fi o sarcină ușoară și mai ales pentru cei care sunt începători în vasta lume a pescuitului.

Prima diferență importantă de care trebuie să fii conștient este aceea dintre undițele concepute pentru a fi folosite pentru pescuitul ușor la caras și cele care sunt folosite pentru pescuitul la crap. Uneori, distincția este minimă. Când ai răspuns la întrebarea: „de ce undiță am nevoie?” veți putea apoi să treceți la pasul următor și să examinați diferitele posibilități și va fi potrivit să luați în considerare diferiții factori.

Primul criteriu de luat în considerare este cel al materialului din care este confecţionat undița, care poate fi fibră de sticlă, fibră de carbon sau dintr-un amestec ingenios al acestor două tipuri de fibre.

Un alt factor de luat în considerare este puterea undiței; adica raza maxima a tijei pentru a obtine un randament excelent; și, prin urmare, limita de greutate dincolo de care există efectiv riscul de a se rupe și acțiunea care este determinată de curbura undiței în faza de drill.

Lungimea și greutatea undiței sunt alți doi factori de care trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați. Lungimea undiței depinde de tipul de pescuit sportiv pe care doriți să îl practicați. Greutatea tinde să crească proporțional cu dimensiunile undiței și este puternic determinată de materialul din care este fabricată undița.

Ghid de cumpărare a undiței

Pescuitul de succes nu este întotdeauna ușor. Într-adevăr, o excursie de pescuit reușită necesită multă răbdare, consecvență și un pic de noroc, dar mai presus de toate necesită condiții bune și mai ales echipament potrivit!

Evident, în fruntea listei de echipamente pentru orice pescar bun se află undița. Cu toate acestea, nu toate undițele sunt făcute la fel și nu toate undițele sunt potrivite pentru toți pescarii și toate tipurile de pescuit. 

Prin acest ghid de cumpărare, veți învăța cum să alegeți cea mai bună undiță în funcție de lungime, acțiunea lansetei, putere și materialul din care este fabricată.

Cum aleg lungimea undiței mele?

În principiu, o undiță mai scurtă vă va permite să aruncați pe distanțe mai scurte în timp ce o undiță mai lungă vă va permite să aruncați mai mult, desigur. Fiecare tip de undiță are o utilizare specifică și este „specializată” în domeniul său. În situațiile în care peștele pe care îl prinzi nu este un pește de adâncime și care se hrănește lângă mal, ca de exemplu carasul sau roșioara, o undiță scurtă este mai bună sau chiar necesară. 

Undițele mai lungi excelează prin capacitatea lor de a arunca un pic mai în larg, după specii de pești de talie mai mare, precum: crap, cosas si chiar salau.

Lungimea unei undițe variază de obicei între 3 m și 8 m, așa că pentru a alege cea mai potrivită dimensiune pentru cerințele dvs., va trebui mai întâi să analizați tipul de pescuit pe care intenționați să îl practicați, ce tip de pește doriți sa prinzi si in final in ce context iti vei desfasura activitatea.

Recomandarea noastră este să alegeți de început o undiță cu lungimea de 5-6m, cu o greutate de pana in 400 grame, asa încât pescuitul la undiță să nu fie o corvoadă și să fie relaxant. Undițele cu lungimi mai mari de 7m sunt în general mai greu de manevrat și un pic mai grele.

Diferitele tipuri de materiale care alcătuiesc o undiță

Undițele pot fi fabricate din carbon sau fibră de sticlă. De cele mai multe ori, cele din carbon sunt preferate de pescarii mai experți pentru greutatea lor mai scăzută. De asemenea, sunt mult mai delicate.

Fibra de sticlă este un material mai rezistent pentru o undiță, deși cu siguranță este mai greu. Pescarii începători pot găsi multe avantaje la undițele din fibră de sticlă, cum ar fi durabilitatea crescută sau cerințele reduse de întreținere. Fibra de sticlă este, de asemenea, opțiunea preferată pentru cei care pescuiesc pești mai mari și mai agresivi, cum ar fi șalăul, de exemplu.

În plus, veți putea găsi opțiuni de undițe care combină fibra de sticlă și carbonul. Dacă ești pescar care folosește o undiță pentru diferite tipuri de pescuit, această opțiune poate fi alegerea ideală pentru practicarea activităților tale și ți se va potrivi perfect.

Ca regulă generală, trebuie să țină cont întotdeauna de propriul nivel și abilități personale, precum și de stilul și metoda de pescuit pentru a alege cel mai potrivit material pentru tine și instrumentul tău. Nu uita că undița este elementul esențial al activității tale și că, prin urmare, trebuie să se potrivească perfect ție și practicii tale de pescuit.

Cum ti s-a parut?

0 / 5

Your page rank:


Adrian S.

Sunt pasionat de pescuit de la vârsta de 11 ani și de atunci și până acum, timp de 30 de ani, am mers pe mai bine de 200 de balți de pescuit din România. Am testat tot felul de momeli, de nade, de monturi, dar încă nu am ajuns să aflu secretul pescuitului. De altfel, probabil nu e niciun secret..

0 Comments